Eilandhoppen in Indonesië 

uitzicht

Indonesië bestaat uit onnoemelijk veel eilanden. Als je een rondreis door Indonesië wilt maken, dan is het dus wel handig als je een beetje een idee hebt welke eilanden leuk zijn om te bezoeken. Je kunt je vakantie op één eiland vieren, maar je kunt ook kiezen voor een rondreis waarbij je meerdere eilanden bezoekt. Om je een duidelijk beeld te geven van de Indonesische eilanden (als je wilt eilandhoppen) vind je hieronder een beschrijving per eiland. Óf ga naar een Indonesie specialist voor een persoonlijk advies welke eilanden jij het beste kunt bezoeken. 

Bali 

Bali is verreweg is het populairste eiland van Indonesië! Het eiland behoort zeker niet tot de grotere eilanden van Indonesië, maar desondanks is er enorm veel te zien en te doen. Zoveel dat veel reizigers besluiten om alleen om Bali te verblijven. Je kunt op dit eiland namelijk perfect een strandvakantie met leuke dagtrips in het binnenland combineren. Maak bijvoorbeeld een trip naar Ubud in het hart van het eiland. Deze idyllische stad ligt ingesloten tussen oneindige rijstterrassen. Je kunt in Ubud enorm vele tempels bezoeken en naar het Monkey Forest waar tal van apen leven. Van alle tempels op Bali mag je er één echt niet overslaan en dat is de Ulun Danu Bratan. Deze tempel ligt een sprookjesachtige manier op een mini-eiland in een kratermeer. Genoeg cultuur opgedaan? Dan kun je lekker je toevlucht zoeken naar de talloze stranden die Bali rijk is. 

Java

Veel reizigers combineren Bali met het naastgelegen, en veel grotere, eiland Java. Java telt aanzienlijk minder stranden dan Bali. Je komt hier vooral vanwege de cultuur en natuur. Het culturele hoogtepunt van Java is Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld! Deze tempel telt 9 verdiepingen die je het beste met zonsopkomst- of ondergang kunt bezoeken voor een magisch uitzicht op de omgeving. Het hoogtepunt op het gebied van natuur op Java is de Bromo vulkaan. Met een jeep kun je de maanlandschappen trotseren om bij de voet van de vulkaan te komen. Via een trap kun je naar de kraterrand klimmen om dit gigantische natuurfenomeen van dichtbij te bekijken. Andere gave bezienswaardigheden op Java zijn de tempels van Prambanan en de culturele stad Yogyakarta.

Eilandhoppen in Indonesië

Sumatra

Wil je naast Java en Bali nog een eiland bezoeken en heb je 3 weken of langer de tijd voor een rondreis? Denk dan eens aan Sumatra. Sumatra is het grootste eiland van Indonesië. In het noorden van Sumatra ligt het Gunung Leuser National Park. Dit is de perfecte plek om orang-oetans is het wild te zien. Meer richting het hart van het eiland ligt het Tobameer, één van de diepste meren ter wereld. Maak hier een prachtige rondvaart én bezoek enkele traditionele Batakdorpen met uniek gevormde huizen. 

Andere eilanden

Natuurlijk kent Indonesië nog véél meer eilanden. Als je nog even wilt relaxen op bounty-stranden dan zou je eens aan de kleine Gili eilanden kunnen denken. Voor nóg meer cultuur is Sulawesi een goede optie. Op dit eiland ervaar je een cultuur die onvergelijkbaar en uniek is. Krijg je geen genoeg van vulkanen? Overweeg dan eens een bezoek aan Lombok (ligt naast Bali), want hier vind je de grootste vulkaan van het land. Heb je nu een beetje een idee welke eiland jij tijdens een rondreis wilt bezoeken? Neem dan contact op met een reisbureau Indonesie en laat je verder inspireren! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *