Gezinsreis Canada, wat gaan jullie doen?

vakantieparken aan zee

Er is ontzettend veel te doen, te zien en te beleven wanneer je kiest voor een gezinsreis Canada. Deze bijzondere reisbestemming is namelijk erg veelzijdig waardoor het een populaire vakantiebestemming is. Veel mensen kiezen dan ook voor een gezinsreis Canada, want het is de perfecte bestemming voor jong en oud. 

National Parken

De eerste bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens jullie gezinsreis Canada, zijn de Nationale Parken. Canada kent verschillende Nationale Parken. Zo is er het Jasper National Park. Je vindt hier prachtige bergmeren, natuur en watervallen. Je kunt het park het beste bezoeken met een huurauto. Wanneer je kiest voor de Icefield Parkway, vind je langs de route alle mooie plekjes van het park. Er wordt geadviseerd om minimaal drie uur uit te trekken voor deze bezienswaardigheid, dus er is ontzettend veel te zien. Naast dit park, kent Canada meer nationale parken. Zo is er het Banff National Park, het oudste natuurpark van het land. Je vindt in dit park prachtige meren, die vaak helderblauw zijn. Ook zijn de valleien adembenemend en zeker aan te raden om te bezoeken tijdens jullie gezinsreis. Wel de natuur bewonderen, maar niet met alle toeristen op een plek? Kies dan voor het Yoho National Park. Dit park is minder bekend, maar zeker net zo mooi. Ook hier vindt je prachtige natuur en mooie uitzichtpunten.

Een stop in Vancouver

Even weg van de natuur en toe aan wat meer drukte, ook dan zit je goed in Canada. Tijdens jullie gezinsreis Canada zijn er namelijk ook veel mooie en gezellige steden om te bezoeken. Neem allereerst de bruisende stad aan de westkust, Vancouver. Bij een bezoek aan deze stad heb je veel natuurparken binnen handbereik, maar veel mensen kiezen ervoor om ook de stad in te duiken. Breng een bezoekje aan het oude historische centrum genaamd Gastown, waar je gezellige eettentjes en leuke winkels vindt. Daarnaast heeft Vancouver ook een leuk stadspark en beschikt het over een toeristische trekpleister, namelijk de Vancouver Lookout met het mooiste uitzicht over de stad.

Toronto time

Daarnaast is Toronto een mooie plek om te bezoeken tijdens jullie gezinsreis Canada. Dit is de grootste stad van Canada en het is ook een veelzijdige stad. Je vindt er sfeervolle wijken en interessante musea. Veel toeristen nemen ook een kijkje bij de CN Tower, wat jarenlang de hoogste toren ter wereld was. Voor pittoreske marktjes en karakteristieke gebouwen zit je ook goed in Toronto, want dit vind je ook in deze leuke stad.   

En meer te doen tijdens een gezinsreis Canada

Tot slot zijn er nog een paar locaties die je moet bezoeken tijdens een gezinsreis. Als eerste vind je op de grens van Canada en de VS de Niagara Watervallen. Het is een toeristische trekpleister en het is er dan ook vaak erg druk, maar de magnifieke watervallen moet je gezien hebben tijdens jullie reis. Ten tweede willen veel mensen een glimp opvangen van de Rocky Mountains, gelegen in het noorden van Canada. Tot slot zijn er vijf grote meren nabij de grens tussen de VS en Canada die worden gezien als een bezienswaardigheid. Deze drie plekken moet je dan ook gezien hebben tijdens jullie gezinsreis Canada.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *