Leuke vaarroutes in Rotterdam

Naast dat Rotterdam erg leuke plekjes heeft aan land, heeft de stad ook veel watertjes die je kunt bewonderen. Het is daarom zeker een aanrader om een dagje te gaan varen en de stad te zien vanaf het water. Zo zie je nog eens een andere kant van Rotterdam. Maar waar kun je precies varen en hoe pak je dit aan? Wij vertellen je er meer over. Lees dus snel verder!

Boot of sloep huren

Als je niet over een eigen bootje beschikt is het handig om een boot of sloep te huren. In Rotterdam zijn er meerdere bedrijfjes voor een boot of sloep huren. Op internet kun je onderzoek doen naar het verhuurbedrijf dat bij jou in de buurt zit. Hier krijg je vanzelf alle informatie over het varen en het huren van de sloep, maar het kan geen kwaad om hier zelf nog eens extra onderzoek naar te doen. Houd er ook rekening mee dat je een boot of sloep huurt waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt, tenzij je deze al hebt. Verder zul je voor het huren van een boot ook een havenkaart moeten hebben en bedenken waar je ongeveer naartoe wilt varen.

Hoeveel uur varen?

In Rotterdam is zo veel water, dat je makkelijk een hele dag zoet kunt zijn met varen. Het is dus goed om voor jezelf te verzinnen hoeveel tijd je wilt besteden aan het varen. Zo zijn er routes van 2, 4, en zelfs 6 uur. Rond de Bergse Plassen kost bijvoorbeeld niet zoveel tijd. Met deze route ben je ongeveer 2 uur bezig. Wil je iets langer varen? Vaar dan van de Bergse Plas door naar de Kralingse Plas. Bij deze route passeer je twee sluizen. Hiernaast kun je ook een route volgen in de Rotte meren, deze duurt ongeveer 4 tot 6 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *